PreventiMed-instructie-vk

Blijf langer golfen door sterkere spieren

In het najaar van 2018 zijn golfbaan Sluispolder en PreventiMed een project gestart om te onderzoeken of golfers baat hebben bij krachttraining. Wie langer gezond blijft, kan langer blijven golfen! PreventiMed uit Alkmaar geeft persoonlijke begeleiding in fysieke trainingen van slechts 20 minuten door middel van Electro-Spier-Stimulatie (EMS). In deze korte intensieve training worden 8 grote en dieperliggende spiergroepen gestimuleerd waardoor een sterker spierkorset ontstaat. De EMS-sessies zijn voor elk fitheidsniveau toegankelijk en zijn uitermate geschikt om blessures aan rug, knie, heup en schouder te verhelpen.

Test en resultaat
Een groep van 7 golfers aangesloten bij golf Pro John Schipper zijn gestart met het project en 6 golfers hebben de test volledig afgerond. Vóór de start met EMS-sessies werd de gemiddelde clubspeed gemeten in MPH (Mijl per uur). Na 10 sessies van 20 minuten EMS werd deze test herhaald met de onderstaande resultaten. Een verhoogde snelheid van +3 mijl per uur komt neer op een afstand van 10 tot 15 meter.

Resultaat metingen:

54 MPH

57 MPH

+ 3 MPH

De deelnemende golfers willen graag delen hoe ze het EMS-project hebben ervaren:

Rob Mens
“Ik merkte al na enkele sessies duidelijk dat ik sterker werd en makkelijker door de bal heen kwam. Mijn houding werd beter en ik voelde me gewoon goed daardoor! Als je meer kracht wil zonder uren in de sportschool te zijn is dit perfect voor je.”

Osman Arif
“ Mijn houding is beter en ik sla verder! Ik merk in het dagelijks leven dat ik mij beter beweeg. Zo ligt mijn doel om de beste golfer te worden in mijn leeftijdscategorie binnen bereik.”

Peter en Boris Zeisser:
“Na 10x EMS voel ik me een stuk fitter en ik ben sterker geworden in mijn armen, bovenlichaam en benen. Al na 10 sessies van 20 minuten is mijn gemiddelde clubheadspeed is van 75 miles per uur naar 78 miles per uur gegaan. Ik sla verder, voel me stabieler in mijn swing en hoef minder kracht toe te voegen wat resulteert in een beter gecontroleerde swing. Ik raad elke golfer EMS aan, van jong tot oud. In maar 20 minuten train je de belangrijkste spiergroepen op een efficiënte en effectieve manier. Naast dat het je spel verbetert, voel je je ook fit en sterk buiten de baan. Elke EMS-sessie wordt op een leuke manier gegeven met veel persoonlijke aandacht. Ik blijf het doen!”

Karst Hut:
“Ik heb gemerkt dat mijn slagkracht om een bal nog steeds goed te kunnen blijven slaan wat is toegenomen, en dat merkte ik met name bij het afslaan. EMS heeft dus geholpen, en dat was zichtbaar of eigenlijk meetbaar op het golf tracking systeem van golfleraar John Schipper. Ik denk dat het niet alleen voor golfers is. Want ontwikkelen van wat meer spierkracht, op deze sportieve manier, heeft vast ook andere voordelen!”

PreventiMed biedt geïnteresseerde leden van Golfbaan Sluispolder de mogelijkheid om een gratis proefsessie EMS te doen. De sessies zijn geschikt voor alle leeftijden en fitheidsniveau’s. Mogelijke fysieke klachten worden vooraf besproken waarna de trainingsintensiteit wordt aangepast.

Interesse? Neem contact op met Dimitri Hoek via 072 – 220 0875 of d.hoek@preventimed.nl