DNHGC-Ryder

In september wordt weer de tweejaarlijkse Ryder Cup gespeeld tussen Europa en de USA.

Het lijkt de wedstrijdcommissie een leuk idee om een DNHGC variant te spelen op Sluispolder.
Er geldt echter: je doet niet zomaar mee, alleen de beste spelers van het seizoen kunnen zich kwalificeren!
Het is echt een eer om mee te mogen doen!

Spelregels:
1. Twee teams van 12 heren (blauw en rood) spelen tegen elkaar: 1e dag 6x foursomes en 6x greensomes; op de 2e dag zijn er 12 singles.
2. De twee non-playing captains zijn Wiebe Giessen en Remko Engel; het staat hun vrij om assistenten te recruteren.
3. De samenstelling van de teams vindt plaats op basis van de behaalde punten gedurende het seizoen.
4. Vier plaatsen zijn beschikbaar voor de beste 4 heren jeugdleden.
5. Punten zijn te verdienen met de eerste 25 plaatsen van een wedstrijd en tussenstanden van de wekelijkse clubcompetities (25 t/m 1 punt per persoon).
6. De uiteindelijke plaatsing in een team gaat om-en-om: nr. 1 gaat naar rood, nr. 2 gaat naar blauw, nr. 3 gaat naar blauw, nr. 4 gaat naar rood, nr. 5 gaat naar rood, nr. 6 naar blauw etc.

Wanneer:
In het weekend van 22 en 23 september.

Wedstrijden die meetellen voor het “DNHGC Ryder Cup” plaatsingsklassement
1. Alle maandbekers tot en met augustus 2018.
2. Het clubkampioenschap Strokeplay 2018.
3. Het clubkampioenschap Matchplay 2018 (waarbij de punten worden verdeeld aan de hand van een fictieve eindstand: uitslag 7&6 is beter dan 7&5).
4. De tussenstand van de herenmiddag tot en met augustus 2018.
5. De tussenstand van de weekendcompetitie tot en met augustus 2018.
6. Het Gouden Ei 2018.
7. De Presidentsputter 2018.
8. Het stableford clubkampioenschap 2018.
9. Het foursome clubkampioenschap 2018 (winnend paar geldt als gedeeld 1e).

Verder:
1. Iedereen telt mee in het klassement, tenzij jezelf per email aangeeft daar geen behoefte aan te hebben.
2. Als je je niet uitschrijft, gaan we ervan uit dat je beschikbaar bent in het weekend van 22 en 23 september.
3. Het klassement wordt gepubliceerd op de DNHGC website en bij wedstrijduitslagen.