yvon en mirella redactie-vk

Ganzenveren genoeg op onze baan. Maar wie kent de Zilveren Ganzenveer? Het gaat hier om de jaarlijks terugkerende golfwedstrijd voor redacties van Nederlandse golfclubs. Al voor de 42e keer georganiseerd, dit jaar door de twee winnende redactieleden van 2018. Spelers van golfbaan De Gelpenberg in Drenthe. Ook Sluispolder kreeg in april een uitnodiging en bij de redactie werd gepolst welke 2 leden mee wilden doen. Mirella Bisschops en Yvon Grondhout gingen op de uitnodiging in. Voor de laatste was het een doel op zich ‘kan ik op 13 juli weer golfen na het breken van mijn heup?’ Zij besloten om onze club te vertegenwoordigen en betaalden daar ieder € 75 voor.

Na een buiige rit over de Afsluitdijk richting Aalden, kwamen zij na 2,5 uur rijden aan en brak het zonnetje door. De wedstrijdleiding had het druk met de 48 aanmeldingen vanuit alle windstreken van ons land. De Handicart werd ingericht (voor slechts € 4) en ze maakten kennis met vele ijverige schrijvers en advertentie verzamelaars. Onder andere met leden van Het Regthuys, die met een mooie geste door het bestuur waren uitgenodigd om hun de club te vertegenwoordigen. De penningmeester hield een inspirerende speech; hij prees de aanwezigen voor het werk voor hun clubs en het feit dat allen van zo ver waren gekomen. Ook meldde hij dat na een dal hun club er weer goed voor stond met 200 nieuwe leden. In hun clubblad ‘Pitch’ stond een foto van een banner in de supermarkt; men kon daar een voucher sparen voor een gratis golfles.

De Four ball beter ball ging om 12 uur van start en de dames in de buggy troffen aardige heren van de Sallandse golfbaan. Het werd een fantastische middag op een schitterende baan met de breedste bunker van Nederland vlak voor de green van hole 18. En de winnaars kwamen van golfbaan Prise d’eau, dus volgend jaar naar het zuiden des lands.

Yvon Grondhout