thumb_pitchmark

Ed, de enthousiaste Hoofd Greenkeeper van Sluispolder geniet van een vakantie, dus dit keer neemt Rob zijn plaats in en vertelt wat er zoal gebeurd op de baan deze week…

De baan heeft net als de meeste van ons genoten van het warme weer, maar er natuurlijk ook een beetje onder geleden, want het was wel heel warm. Er zijn wat droogte plekken ontstaan op de greens, die worden nu aangepakt. Dat betekent dat er extra beregend word, naast de reguliere beregening die ‘s avonds & ‘s nachts draait.

Er zijn weer touwen gespannen op de Driving Range, zodat er weer een duidelijke grastee is! We vragen u dan ook deze lijnen aan te houden. Het team zorgt er dan voor dat het gras de kans krijgt om te herstellen, zodat U altijd van een mooie grastee af kan slaan.

Er is een Klepel-machine op de baan de aankomende weken. Klepelen betekent dat een trekker met een grote arm eraan het riet langs de slootkant weghaalt. Door te klepelen hebben van het najaar minder afval, als de sloten ‘geschouwd’ (= opgeschoond) moeten worden. Het riet mag niet te hoog worden, om te voorkomen dat het het spelplezier én het uitzicht vermindert.

Zoals u wellicht al gezien heeft, zijn er een aantal tee’s aardig verkleind. Dit is gedaan om efficiënter te kunnen werken en de contouren wat strakker te maken. Tee 7 word op dit moment in tweeën gesplitst, er komt dan dus weer een wit/gele-tee met een stukje rough naar de blauw/rode-tee.

Voor volgende week staat op de planning de greens ‘verticaal maaien’. Dat is niet hetzelfde als verticuteren (dan haal je bij de onderlaag het restmaaisel eruit), maar met verticaal maaien wordt alleen het afval van de bovenlaag weggehaald. Dit zorgt weer – wat we graag zien voor onze green-grasjes – een betere beluchting en doorlatendheid. Bovendien zorgt het ervoor dat het gras dat horizontaal groeit, ook gemaaid wordt, wat weer zorgt voor een nog snellere green. Hierna word er licht gedressed (= bezand) en ingesleept met borstels om te zorgen dat u zo min mogelijk last heeft van het zand.

En verder zorgen we er natuurlijk met veel plezier om voor U de baan zo mooi mogelijk te houden! Helpt u ons dan mee door de pitchmarks te repareren? We proberen echt de greens zo mooi mogelijk te houden, maar door pitchmarks wordt dit wel bemoeilijkt. Een pitchmark die gelijk gerepareerd wordt herstelt binnen drie dagen. Een niet-gerepareerde pitchmark blijf je drie maanden zien én voelen. Dus voor uw eigen plezier, loop altijd een rondje over de green of u een pitchmark ziet, ook al is ie niet door u zelf geslagen, u maakt van de green weer een blije green!

En u weet: bij vragen zijn Ed & zijn team meer dan bereidwillig u te vertellen over de werkzaamheden en de baan :-)