thumb_pitchmark

Ed, de enthousiaste Hoofd Greenkeeper van Sluispolder geeft graag een update over dit najaar!

Laten we het eerste eens hebben over Pluvius. Hij heeft maar liefst 300 mm over ons uitgestort afgelopen maand. Dat zijn serieuze hoeveelheden regen, zeker afgezet tegen de ‘normale’ 80-85 mm die er normaal valt deze periode. Hoewel we hier natuurlijk – op zijn zachts gezegd – niet blij mee zijn, laat het feit dat de eerste negen op en goed begaanbaar zijn, wel zien dat de eerste reeks aanpassingen in het groenonderhoud, haar vruchten afwerpt!

Het groeiseizoen is nog niet ten einde, maar het maaien kan niet via de ‘normale’ routine als gevolg van de natte omstandigheden. Uiteraard doen we ons uiterste best om het zo kort mogelijk te houden en uw spelplezier te kunnen blijven bieden.

Afgelopen week is er weer volop groot onderhoud gepleegd. Er is ‘schudbelucht’ op de tweede negen en pleksgewijs op de eerste negen. Tijdens het schudbeluchten gaan er lange messen de fairway in en schudden als het ware de grond los. Ook hier weer meer lucht in de grond, wat goed is voor de wortels én het bacteriologisch leven in de grond. Uiteraard verbeterd ook hier weer de waterdoorlating.

En achter de schermen wordt zoals al eerder vermeld gesproken over de plannen voor volgend jaar. Oa de duikers zoals besproken van het waterhuishoudingsplan, nieuwe palen voor de afstanden en de bruggen én heel belangrijk, wat we met de paden gaan doen.

En verder zorgen we er natuurlijk met veel plezier om voor U de baan zo mooi mogelijk te houden! Maar we hebben één kwestie waar Ed bijna van gaat huilen… Namelijk de pitchmarks…

Helpt u ons dan mee door de pitchmarks te repareren? We proberen echt de greens zo mooi mogelijk te houden, maar door pitchmarks wordt dit wel bemoeilijkt. Een pitchmark die gelijk gerepareerd wordt herstelt binnen drie dagen. Een niet-gerepareerde pitchmark blijf je drie maanden zien én voelen. Dus voor uw eigen plezier, loop altijd een rondje over de green of u een pitchmark ziet, ook al is ie niet door u zelf geslagen, u maakt van de green weer een blije green!

En u weet: bij vragen zijn Ed & zijn team meer dan bereidwillig u te vertellen over de werkzaamheden en de baan :-)