Clubkamp. Reglement Strokeplay - De Noordhollandse Golfclub
background-image
Clubkamp. Reglement Strokeplay

Weekeinde van 21 en 22 september 2019 en voor Senioren (50+) 6 en 7 juli 2019

1.) De inschrijving

Staat open voor alle leden van De Noord Hollandse Golfclub. De Clubkampioenschappen Strokeplay worden verspeeld voor Heren, Dames, de Clubkampioenschappen Senioren voor Heren 50+ en Dames 50+. Er vindt geen verrekening van handicap plaats.

Op het moment van inschrijven dient de maximum exact handicap te zijn:

Heren max. 26.4, Heren Senioren 36 (leeftijd Heren 50+),

Dames max. 26.4, Dames Senioren 36 (leeftijd Dames 50+)

2.) Maximum aantal deelnemers

Heren 60 deelnemers, bij meer inschrijvingen vallen de hoogste exact handicaps af.

Dames 24 deelnemers bij meer inschrijvingen vallen de hoogste exact handicaps af.

Heren 50+ en Dames 50+ geen limiet.

De wedstrijd voor de Heren en de Dames wordt gespeeld over 54 holes, spelend van de backtee’s. Zaterdag worden 2x 18 holes gespeeld, zondagmiddag wordt de finaleronde over 18 holes gespeeld.

Plaatsing voor de finaleronde: voor ties zie punt 4

Heren: de beste 16 totaalscores na 36 holes

Dames: de beste 10 totaalscores na 36 holes

De wedstrijd voor de Heren 50+ en Dames 50+ wordt gespeeld over 36 holes, spelend van de medaltees. Zaterdagdag worden 18 holes gespeeld, zondag wordt de finaleronde over 18 holes gespeeld.

Plaatsing voor de finaleronde:

Alle deelnemers. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen bij Dames, Heren, Heren 50+ en Dames 50+, behoudt de wedstrijdleiding zich het recht voor het aantal deelnemers aan de finaleronde te beperken.

3.) SPEELSCHEMA

Zaterdag (21-september):

Vanaf 08:30 uur – afhankelijk van het aantal deelnemers in 2 of een 3-bal.

• 1e ronde voor Heren en Dames. Er wordt gestart op hole 1, waarbij de laagste exact handicap als eerste start.

Vanaf 13:00 uur – afhankelijk van het aantal deelnemers in 2 of een 3-bal.

• 2e ronde voor Dames en Heren (Dames starten eerst).

Direct na binnenkomst van de laatste dames c.q. de laatste heren wordt bekendgemaakt welke spelers zich voor de finaleronde hebben geplaatst.

Zondag (22 september):

Vanaf 09:00 uur – 2 bal

Finaleronde Dames (10 max.), Heren (16 max.) startend vanaf hole 1 waarbij de hoogste bruto score start als eerste.

Clubkampioenschappen Senioren

Zaterdag (6 julii):

Vanaf 9:00 uur – afhankelijk van het aantal deelnemers in 2 of een 3-bal

• 1e ronde voor Heren 50+ en Dames 50+. Er wordt gestart op hole 1 waarbij de laagste exact handicap als eerste start.

Zondag (7 juli):

Vanaf 11:00 uur – afhankelijk van het aantal deelnemers in 2 of een 3-bal

• 2e ronde voor Heren 50+ en Dames 50+  (Dames starten eerst) en startend vanaf hole 1 waarbij de hoogste bruto score als eerste start .

NB. De aangegeven starttijden zijn bij benadering weergegeven. Afhankelijk van het aantal deelnemers en van de omstandigheden op de wedstrijddagen behoudt de wedstrijdleiding zich het recht voor starttijden aan te passen.

Flights kunnen niet onderling aangepast of veranderd of uitgebreid worden. Aanpassing van het schema alleen in overleg met de wedstrijdleiding.

4.) TIE-REGELING plaatsing finaleronde.

Indien er meerdere deelnemers zijn met een gelijke score, waardoor het maximum aantal plaatsen per categorie wordt overschreden, zal de matching cards methode worden toegepast (resultaat over de laatste 9-6-3-1 hole(s)), zoals door het wedstrijdprogramma van ‘ProWare’ wordt bepaalt. Indien deze methode geen beslissing brengt zal getracht worden een beslissing te bereiken door vergelijking van de scores over de laatste 6, 3, 1 hole(s) van de eerste 9 holes. Mocht deze methode nog geen beslissing brengen, dan wordt gekeken naar de scores van de 1ste ronde, inclusief de matching cards methode. Mocht deze methode nog geen beslissing brengen, dan beslist het lot.

4.a) TIE-REGELING finale.

In geval van TIES tijdens een finale voor de eerste plaats wordt een “sudden death play off” gespeeld voortdurend over hole 18 tot dat een beslissing is gevallen. Wie het eerst afslaat wordt bepaald door loting. In geval meerdere spelers om de eerste plaats moeten strijden geldt ook de “sudden death play off” zoals hierboven is omschreven. Degene met de hoogste score (bij bijvoorbeeld 3 ties) is automatisch derde , de twee andere spelers gaan door voor de eerste en tweede plaats.

Mocht op de laatste hole de winnaar bekend zijn en de overgebleven spelers eindigen gelijk, dan zal de tweede en derde plaats bepaald worden door de matching cards methode (laatste 9-6-3-2-1 hole(s) van de finalreonde) zoals door het wedstrijdprogramma van ‘ProWare’ wordt bepaalt. Indien deze methode geen beslissing brengt zal getracht worden een beslissing te bereiken door vergelijking van de scores over de laatste 6, 3, 1 hole(s) van de eerste 9 holes van de finaleronde. Mocht deze methode nog geen beslissing brengen, dan wordt gekeken naar de scores van de 2de ronde, daarna de 1ste ronde, inclusief de matching cards methode. Mocht deze methode nog geen beslissing brengen, dan beslist het lot.

5.) Buggy

Gebruik van een buggy is niet toegestaan tijdens de standaard strokeplaykampioenschappen.

Gebruik van een buggy tijdens de senioren strokeplaykamopienschappen is toegestaan alleen als dit om medische reden noodzakelijk is. Spelers, die in een flight spelen, waar een medespeler van een buggy gebruikt maakt, mogen geen gebruik maken van die buggy.

6.) Opmerkingen

- De prijsuitreiking vindt plaats zo spoedig mogelijk na de binnenkomst van de laatste spelers.

- Wisseltrofeeën blijven op de club.

- De wedstrijd wordt verspeeld volgens de Golfregels, zoals die zijn bepaald door The Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews.

- Eventuele plaatselijke regels tijdens de kampioenschappen (Local Rules) worden bekend gemaakt op het daartoe in de hal te plaatsen mededelingenbord. Zie ook tijdelijke regels.

- Het inschrijfgeld bedraagt éénmalig Euro 2,50.

N.B. U schrijft zich in voor beide dagen van het Clubkampioenschap Strokeplay, dus voor de Zaterdag en de Zondag. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen zullen afzeggingen van de, voor Zondag, geplaatste spelers worden geaccepteerd (dit ter beoordeling van de Wedstrijdcie). Alle andere gevallen worden aangemerkt als niet verschijnen (zie punt 8 & 11 van het Wedstrijdreglement van de Noordhollandse Golfclub).

- Leden die zich niet hebben ingeschreven of zich niet hebben kunnen plaatsen voor de laatste ronde kunnen niet meespelen, ook niet ‘buiten mededinging’.

- In alle overige gevallen beslist de wedstrijdleiding.

Laatste revisie: 18-juni-2019

Leden Login

Login is alleen beschikbaar voor leden.

Wachtwoord vergeten?

Weersverwachting
%o_temp_hi_11%%o_temp_lo_11%
Buienradar