Clubkamp. Reglement Stableford - De Noordhollandse Golfclub
Clubkamp. Reglement Stableford

Datum: 13 augustus 2017

1.) De inschrijving staat open voor alle leden van De Noord Hollandse Golfclub.

Het Clubkampioenschap Stableford is verdeeld in een  Heren- en Dameskampioenschap.  Er vindt verrekening van de handicap plaats.

Op het moment van inschrijven dient de maximum exacte en actieve handicap te zijn:

Heren max. 45.0

Dames max. 45.0

2.) Maximum aantal deelnemers is 84, bij meer inschrijvingen vallen de hoogste exact handicaps af.

De wedstrijdcommissie mag bepalen of bij grote opkomst de wedstrijd een shotgun start krijgt. (zie ook punt 3 Tie-regeling)

3) TIE-regeling.

In geval van TIES voor de eerste plaats wordt een “sudden death play off” gespeeld voortdurend over hole 18 tot dat een beslissing is gevallen. Wie het eerst afslaat wordt bepaald door loting. In geval meerdere spelers om de eerste plaats moeten strijden geldt ook de “sudden death play off” zoals hierboven is omschreven. Degene met de laagste stablefordscore (bij bijvoorbeeld 3 ties) is automatisch derde , de twee andere spelers gaan door voor de eerste en tweede plaats.
Mocht op de laatste hole de winnaar bekend zijn en de overgebleven spelers eindigen gelijk, dan zal de tweede en derde plaats bepaald worden door de matching cards methode (laatste 9-6-3-2-1 hole(s) van de reguliere ronde) zoals door het wedstrijdprogramma van ‘eGolf’ wordt bepaalt. Mocht deze methode geen beslissing brengen, dan beslist het lot.
Indien de wedstrijd met een shotgun begint, dan wordt de genoemde matching cards methode vervangen door de speler met de laagste exacte handicap. Mocht deze methode geen beslissing brengen, dan beslist het lot.

4.) Buggy

Gebruik van een buggy is alleen toegestaan met een medische verklaring.

5.) Opmerkingen

- De prijsuitreiking vindt plaats zo spoedig mogelijk na de binnenkomst van de laatste spelers.

- Wisseltrofeeën blijven op de club.

- De wedstrijd wordt verspeeld volgens de Golfregels, zoals die zijn bepaald door The Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews.

- Eventuele Local Rules tijdens de kampioenschappen worden bekend gemaakt op het daartoe in de hal te plaatsen mededelingenbord. (Zie ook tijdelijke regels).

- Het inschrijfgeld bedraagt Euro 2,50.

- Leden die zich niet hebben ingeschreven kunnen niet meespelen, ook niet ‘buiten mededinging’.

- In alle overige gevallen beslist de wedstrijdleiding.

Laatste revisie: 18 mei 2017

Leden Login

Login is alleen beschikbaar voor leden.

Wachtwoord vergeten?

Weersverwachting