Golfregelexamen - De Noordhollandse Golfclub
Golfregelexamen
golfregels-2016-thumb

Golfregelexamen

Wilt u het golfregelexamen afleggen, dan kan dit bij de Noordhollandse Golfclub!
Elke laatste zaterdag van de maand wordt dit examen georganiseerd. Het examen bestaat uit 30 vragen totaal. Dit examen is opgebouwd uit 10 etiquettevragen, 19 vragen over de golfregels en 1 stableford-vraag. Na het behalen van het regelexamen moet u nog uw handicap 54 kaart halen. Hiervoor dient u uw eerste Qualifying kaart (Q-kaart)  te lopen. Dit doet u samen met een erkende marker, iemand met minimaal handicap 54. U speelt uw Q-kaart met exact handicap 54. Aan het einde van de ronde telt u de stableford punten en bij minimaal 36 punten over 18 holes of 18 punten over 9 holes heeft u uw eerste handicap gehaald!. Na ontvangst van deze kaart regelt het secretariaat dat u uw NGF Handicap 54-pas ontvangt.

Door middel van handicapregistratie (met of zonder lidmaatschap) kunt u uw scores bijhouden en uw handicap verder verlagen. Uw handicap wordt dan standaard bijgehouden en het nieuwe jaar ontvangt u weer een pas met handicap op dat moment.

Voorlopige data examens 2018: 24 febr, 31 mrt, 28 apr, 26 mei, 30 jun, 28 jul, 25 aug, 29 sep, 27 okt en  24 nov. Locatie: Restaurant ‘t Sluisje; Tijdstip: ca. 14.30 uur examen. Nadat u zich voor het examen hebt ingeschreven, ontvangt u hiervan een bevestigingsmail met het definitieve tijdstip. Dit zal in de uitnodiging-/bevestings e-mail worden aangegeven. Mocht de zaterdag niet tot een van uw mogelijkheden behoren, vernemen wij dat graag. Eventueel kunnen wij dan een ander geschikt moment voor u vinden in overleg met de examinatoren.

Kosten voor het regelexamen, incl. registratie Q-kaart en NGF pasje: € 30,-. U kunt zich aanmelden via secretariaat@denoordhollandsegolfclub.nl of bij golfschool@sluispolder.nl.